Blogunu Google Sites Sitene Ekle Resimli Anlatım


AdnanGuney59 google sites

Google dan ücretsiz bir  google sites sitesi kurduysanız, Sites Siteniz de, Blog‘unuzu  iframe kodu yardımı ile göstermeniz mümkün. Herkesin zevkle uygulamak isteyeceği bu görüntü ile aynı anda google sites sitenizde blogunuzu , gelen ziyaretcileriniz  görmesi herhalde size büyük zevk verecektir. Böyle bir görüntüyü hemen uygulamaya almak istediğinizi duyar gibiyim. Bende olsam hemen biran önce yapmak isterdim.

Guney59 Paylaşım bloğu’mu kurarken ismine yakışır insanlarla dost, ticari amaç gütmeyen, yardım sever bir blog sitesi olması için önem verdim. Blogumda mümkün olduğunca özgün yazılar yazmaya çalışıyorum. Bazen alıntı yazılarla karşınıza çıkmamın nedeni, bilgisayar kullanan birçok kişinin çektiği sıkıntıları bildiğimden onlara yardımcı olacak proğramları free ücretsiz olarak blogumda paylaşarak yardımcı olmamdan kaynaklanmaktadır.Fakat bazende bana ait olmayan proğramları seçerek yayınlıyorum. Her içeriği yapmam mümkün olmadığına göre seçtiğim proğramları da zaman zaman yayınlıyorum. Sizlerin şuna inanmasını istiyorum.Hangi yayın olursa olsun deneyerek ve süzgeçten geçirdikten sonra blogumda yayınladığımı bilmiş olmanızdır.Bu denemelerden dolayı çok kez bilgisayarıma format attığım olmuştur.Amacım zararsız, ücretsiz, insan dostu yazılımlardır.Bende bu proğramları araştırıp kendi testlerimle size sunuyorum.Bu nedenle yazılarımı bazen geç yazmak zorunda kalıyorum.

Şunu kesin biliyorum ki ! Özgün içerik bir site ve blogun alt temel taşlarını teşkil ediyor.Bunun karşılığınıda Alexa trafik ölçümlerinden almaktayım.Blogumuzun istatistikleri, Adsense raporları, web yönetici araçları vs. gibi araçlar.Siteniz varsa ve bu yazımıda okumakta iseniz kesinlikle anlattığım araçları kullanın. Önceki yazımızda Alexa tool bar sitenize eklemeniz hakkında bir yazı yazmıştım.Bu çok önemli bir konu sörf yaptığınızda tüm sitelerin değerini görebiliyorsunuz.Denemenizi tavsiye ederim.Sözü çok uzatmadan bu konuları daha derin sonraki yazılarımda tekrar anlatacağım.Gelelim ana konumuza.

Google Sites Sitemize Blogumuzu nasıl entegre edeceğiz ;

Adım : 1  Önce İframe kodumuzu oluşturalım ;

PHP Koduna giriş yapamadığımdan bağlantıdan kodu alabilirsiniz.

Yukarıda verdiğim kod linki benim blogumun linkidir.Siz bu linki bir metin editöründe (Örneğin : Not Defderinde düzenleyin) Kırmızı yazı ile yazılan blog linkimdir.Siz kendi blog linkinizi yazacaksınız.Tırnaklara dikkat edin ayrık açık olamasın.Aynı kalıbı kullanın.

Adım : 2 Google sites sitemizde ana sayfada yeni bir sayfa açalım veya siz hangi uygulama içinde sayfa açmak istiyorsanız o sayfa kısmında sayfayı açın. Benim uyguladığımı siz kendinize göre tanzim edin.

Ben Blog Sites Kurulumu kategori başlığımda bir sayfa açıyorum.

Blog sitesi kurulumu menü başlığıma  tıkladım–> Sayfa aç (yukarda sağda) –> Sayfanız için bir ad girin (Örneğin : Blogum) 

Hemen alt kısımda sayfamın yerleşimini seçiyorum ;

1. Google sites linkim : https://sites.google.com/site/adnanguney59/

2. Kategori başlığım : Blog sitesi kurulumu

3. Sayfa başlığım : Blogum

Sonuç : Yazılanları birleştirdiğimizde çıkan sonuç aşağıda yazılmıştır, inceleyelim ;

https://sites.google.com/site/adnanguney59/blog-sitesi-kurulumu/blogum

Şablonda (https:// görülmemektedir) resmi inceleyiniz.

Altta web sayfa biçimini seçiyoruz.

Google sites oluştur

Adım : 3 Oluştur tıklıyoruz.

Sayfa içine imlecinizi yerleştirin –> HTML tıklayın (br) yazısını silin.

Daha önce yaptığımız not defderindeki kodu HTML editörü tıklanmış durumdayken içine yapıştırın.

Google sites html düzenle

Adım : 4 Önizleme yapın. Gadget şeklinde göreceksiniz. Resmi aşağıda inceleyin.

Google sites html düzenle

Adım : 5 Önizlemeyi yaptık yukarıda resimde görülmekte.Güncelle tıklatın.

Gadgeti ortalayın.

Adım : Gadget ayarları

Genişlik :Resimde verilmiştir.

Yükseklik :Resimde verilmiştir.

Ayarları ben kendi site ölçülerime göre yaptım.Siz önizleme yaparak doğru ölçüyü yakaladığınızda tamam kısmını tıklayarak kaydediyorsunuz.

Adım : 6 İşlemlerimiz bitti resmi inceleyin ölçüleri siz ayarlayacaksınız.

Son bitmiş hali yazımızın başında gösterilmektedir.

Google sites gadget kurulumu

ARTIK BLOGUNUZ GOOGLE SİTES SİTESİ İÇİNDE GÖRÜLÜYOR.

Google sites sitesini görmek isterseniz linke tıklayın yeter;

Güle güle kullanın yorum ve beğenilerinizi unutmayın.


8 Replies to “Blogunu Google Sites Sitene Ekle Resimli Anlatım”

  1. Sayın Adnan Güney….Vermiş olduğunuz bu değerli bilgiler ile her an karşılaşmaktayım…Bloğumda yapmam gereken bir çok uygulamaları sizin değerli bilgilerinizi okuyarak öğrendim ve yaptım…Hiç bir karşılık beklemeden yapmakta olduğunuz hizmetleri takdir etmemek mümkün değildir..Ben de aynı sizin gibi hiç bir beklenti olmaksızın tecrübeli olduğum kunularda biligi paylaşımında bulunmaktayım…Tabiki bunu benim gibi severek ve içinizden gelerek yapıyorsunuz..Fakat bu kadar yapılan özverili hizmetler için bir teşekkür yazısını bile yazmayı beceremeyen bir toplumumuz olduğu için üzüntü duymaktayım..Öyle ise , onlar yapmadıysa ben yapayım…Teşekkür ederim.

    Ressam
    Sami Samioğlu

    Beğen

    1. Sami Bey, Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.O kadar içten ve gerçekci bir yorum yazmıssınız.İnanın duygulandım.Bugüne kadar böyle içten ve açık bir yorum yapan birine raslamadım.İnsanlara yardımcı olmak beni mutlu ediyor.Yapılan işde bir yorum tüm yorgunluğunuzu alıyor.Sizde Sanatkar birisiniz.Beni çok iyi analiz etmişsiniz.Ne yazıkki bilgiyi satın aldıklarında değerli kılan bir toplum yapımız mevcut.Bu değişmeyecek.Sadece ümit edelim değişsin.Değerli yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Lütfen en ufak bir konu dahi olsa aramaktan çekinmeyin.Benim düşünce felsefem Dünya üzerinde bir Dost kazanmak, bir Ordu kazanmak kadar önemlidir.Hemde bu gerçek dost ise önemi bir kat daha artmaktadır.Yol çizgimiz aynı. Tüm uğraşlarımız insanlık için.
      Görüşmek üzere..
      Saygı ve Sevgilerimle..

      Beğen

  2. Adnan Bey….Mesajınızı bugün okudum.Şu sıralar çok ciddi sağlık sorunları yaşamaktayım.Bu sebep ile yazınızı ancak okuyabildim…Yazdığunız yorumdan bende çok duygulandım, teşekkür ederim.Konu ile alakalı her hangi bir sıkıntım olduğunda aramaktan çekinmeyin ifadesinden ayrıca memnunluk duyduğu belirmek isterim..Aslında bir sorun var..Ne varki bu konuda her hangi bir bilgiye rastlayamadım..
    yaklaşık ona yakın blogum var…Her hangi birine girip yazı yazacak olsam, yazıların üstünde reklamlar veriliyor.Bu durum rahat çalışmalar yapmama engeldir…Vereceğiniz cevap için önce teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla.

    Ressam
    Sami Samioğlu.

    Beğen

    1. Sami bey, Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum.Allah şifa versin.Biran önce iyileşmenizi temenni ederim.Duyguların karşılıklı anlaşılması kadar güzel olan bir konu olamaz.Her zaman yanınızdayım.Bunu kesin bilmenizi isterim.
      Sizi rahatsız eden konuyu hemen durduralım.Yanlış anlamadı isem blogger dan bahsettik.Yerleşim ayarlarına giriş yapın.Blog kayıtlarını açın, dikey çubuğu aşağı çekin ve kayıt arasında reklam göster sekmesini iptal edin lütfen.Yazı içerik üst ve ortalarda reklam görülmez. Kenar çubuğu içinde reklam istemezseniz ;
      Kazançlar sekmesine giriş yapın sağ üstte evet ve hayır seçeneklerini göreceksiniz.Hayır seçerseniz hiçbir yerde reklam görülmez. Artık rahat rahat çalışabilirsiniz.Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.Blogunuzda güzel konulara temas etmişsiniz..Hoşuma gitti. Bilgisayarda yağlı boya resim yapıldığını inanın bilmiyordum.Bakın bende birşeyler öğreniyorum.Paylaşım budur işte.
      Birde bilmiyorum seviyormusunuz ama blogunuzu dinamik çevirseniz çok daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz.Resimlerde çok güzel çıkar.Okuyucu kitleniz bir ayda çoğalır ve birçok kişi faydalanabilir.Tabi bir öneri.Tekrar görüşmek üzere saygı ve sevgilerimle.

      Beğen

  3. Merhaba Adnan Bey…Emin olun mesajını ancak bugün okuyabildim…İnternet bağlantsı konusunda sıkıntılarımız oldu….Bu sebep ile mesajınıza cevap veremedim.
    Öncelikle sağlık konusundaki iyi temennileriniz için teşekkür ederim…Verdiğiniz destek elbetteki duygu ve düşüncelerin aynı olmasının sonucudur…Bende her an yanınızdayım.Verdiğniz blog reklamları konusundaki çözüm için ayrıca teşekkür ederim…Şu an için bu sıkıntı birden bire yok oldu adeta , sanki sihirli deynek deymiş gibi birden düzeldi….Ama bu belirtiğiniz çözümü not aldım , bir daha blogger kumanda panelinde reklamlar gelirse bu dediklerini aynen uygularım.
    Dinamik Blog önerinizi değerlendirmek isterim…Bu konuda takıldığım yer olursa size yazarım…Gereken bilgileri vereceğinizden hiç şüphem yoktur…Duygu ve düşüncelerin ortak olmasının yanında ilave olarak , birbirlerinden uzak olan insanların internet vasıtasyla bilgi paylaşımında vermeyi istemelerinide eklersek , bu duruma internet dostluğu veya arkaşlığı dememiz gerekiyor ki bu da bence çok değerli unsurlar arasındadır..Diyorum bilgi paylaşınını vermek öğretmenliğe hemen ,hemen eş değerdir…Örneğin bende Sanatsal Yorumlar blog sitemde resim sanatı konusunda eğitici , öğretici bilgiler vermeye gayret ediyorum…Evet bilgisayarda yağlı boya tablo nasıl yapılır konusunda kendimi geliştirdim ve bilgilendirme yapıyorum..Okuyucu kitlesi 42 bin cıvarındadır..Dinamik bolg’a geçmek ile artabileceğini bilmiyordum…Öneriniz değerlendirmek isterim…
    Şu kesindir ki her insan her yaşta öğreneceği çok şey var…Bilgi ve öğretinin sonu gelmez..Elbette kişiler birbirlerine bilgi paylaşını devam etmelidirler..Biliyorum mesajım uzun oldu , gerekirse kısaltma yaparım Adnan Bey…Görüşmek dileği ile çalışmalarınızda başarılar , selam ve bende sevgilerimi gönderiyorum…

    Ressam
    Sami Samioğlu

    Beğen

  4. @Sami
    Bey değerli yorumlarınızı bir solukta okudum.İnanın bende dün ve bugün email yağmuruna takıldım ve blog’umla ilgilenebilme fırsatını buldum.Haklısınız İnternet arkadaşlığı ve paylaşımlar çok önemli değerler.Blog’unuzun çok daha iyi bir konumda olacağını görebiliyorum.Yazı paylaşımlarınız da kesme tabiri, yazının devamı sekmesini kullanmanız daha verimli olacaktır.Blog genişlik ayarlarını düzenleyerek resimlerin sığmasını sağlayabilirsiniz.Daha derli toplu olacaktır kesin.Mesajınızın uzun olması hiç sorun değil.Zevkle okudum.Diğer kullandığım blog linkimde dinamik blogdur. Fırsat bulduğunuzda beklerim.
    Saygı ve Sevgilerimle..
    Guney59 Paylaşım
    http://guney59.blogspot.com/

    Beğen

  5. Adnan Bey…
    SANATSAL YORUMLAR blok siteme üye olduğunuzu gördüm..Bu durumdan son derece memnun olduğumu belirmek isterim..Özellikle ” Hakımda ” bölümünde yazdıklarınızı sizin tabirinizle bir solukta okudum..Açıkçası etkilendiğimi net olarak ifade ederim..Yazınız içeriğinde ” İnsanları Sevmek Suç mu ” demişsiniz…Evet insanları sevmek suç değil ama insanların sizi sevmemesi suçtur…Aslında sizi seven çok kişilerin olduğuna eminim , zira blok konularındaki paylaşımlarınızı takip edenler bunu ispat ediyor…Yazınızı okuduğumda bir kez daha ortak tarafımızın olduğunu anladım…Bir çok işlerde faaliyetlerde bulundunuz , tahsili tamamlamayıp terk ettiniz…Ben bir çok işlerde çalıştım…Tahsilde ise lise birden terk ederek profesyonel ressam olmaya karar vermiştim..Trek etmekle iyi mi ettim , kötü ettim hala anlamış değilim. Fakat bazen bizler istemiş olsak bile de hayat rüzgarı bizleri hiç bilmediğimiz yerlere götürebiliyor…Demek ki hayat rüzgarına engel olamıyoruz..Ben olmadım , sanırım sizde olamadınız…Ne olursa olsun şu an bloglarınızda yaptığınız bilgi paylaşımı herşeye değer diye düşünmekteyim.

    Selam ve Saygılarımla
    Ressam
    Sami Samioğlu

    Beğen

    1. @Sami
      Bey Merhaba ; Sizin gibi değerli bir arkadaşımızın bloguna üye olmak bir zevktir.İnsanlar bazı duygularını çok geç fark ediyorlar.Dolayısı ile sevgide geçikiyor.Alıştığım için sorun etmiyorum.Seven insanlar var tabiy ki. Kötümser bakmıyorum bu konuya.Tahsil tabiyki çok önemli bir unsur.Ancak çalışma lanında geçerliliği olan bir faktör.Önemli olan hayat tecrübesi ile tahsili bütünleştirmek.Yoksa boş bir kutudan farksızlaşır.Maalesef hayat rüzgarına karşı gelme şansınız yok.Onu kabul edip birlikte yaşamak gerekiyor.Ayrıca blog hakkındaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Birde insanlar neyi nerde arayacaklarını bilseler çok daha sevineceğim.O da zamanla olur.Sami bey her zaman şu lafı söylerim. “Bakmak ile Görmek” benim hayatımın özetidir.Hayatım da bu kelime hep ön planda olmuştur.
      Tekrar görüşmek üzere.
      Saygı ve Sevgilerimle..

      Beğen

UNUTMAYIN! YORUMLAR DİĞER KULLANICILARA YOL GÖSTERİR